duminică, 1 iulie 2012

Seria Amurg 

            de Stephenie Meyer

   A doua carte din această serie se numește Lună Nouă. Aceasta e preferata mea...sper să vă placă și vouă.
Luna Nouă



Cartea ne-o prezintă pe Bella înspăimântată de împlinirea vârstei de optsprezece ani, care semnifică un an în plus față de vârsta fizică a iubitului ei, Edward. În timpul aniversării organizate pentru ea de către familia Cullen, ea se taie accidental într-o foaie de hârtie și este atacată de Jasper, fratele lui Edward, ceea ce îl face pe acesta din urmă să se gândească în mod serios asupra pericolului permanent la care o expune. Crezând că așa este mai bine pentru ea, Edward hotărăște să se despartă de ea, și o anunță că el și familia lui se vor muta din Forks. Bella insistă să vină cu el, însă Edward îi spune că nu o mai iubește. Plecarea lui o aruncă pe Bella într-o depresie și o suferință profundă.
Câteva luni mai târziu, neștiind ce să mai facă pentru a o scoate din starea de depresie, tatăl ei, Charlie amenință că o va trimite înapoi la mama ei. Speriată de acest fapt, Bella se hotărăște să iasă împreună cu colega ei Jessica la film. Cu această ocazie, ea descoperă că poate auzi vocea lui Edward atunci când se află în situații primejdioase. Dorind cu disperare să îi audă vocea din nou, Bella decide să se pună cu bună știință în situații riscante. Ea cumpără două motociclete și i le dă prietenului ei, Jacob, rugându-l să le repare pe amândouă și apoi să o învețe să meargă pe una dintre ele. Prietenia lor se dezvoltă din ce în ce mai mult și Bella reușește să își mai revină puțin. Însă nici Jacob nu duce lipsă de secrete - el este vârcolac, dușman natural al vampirilor, care și-a jurat să protejeze oamenii de „cei reci”. Bella îi află secretul după ce e atacată de Laurent, fost tovarăș al lui James. Un grup de lupi gigantici o salvează, iar fata descoperă ulterior că și prietenul ei se numără printre aceștia. Dar problemele nu s-au încheiat o dată cu moartea lui Laurent - pe urmele Bellei se află acum Victoria, iubita lui James, care e decisă să răzbune moartea partenerului ei.
Pentru a auzi din nou vocea lui Edward, Bella sare de pe o stâncă (un sport practicat adesea de tinerii din La Push) și aproape că se îneacă, dar e salvată la timp de Jacob. În aceeași seară, Alice, sora lui Edward, se întoarce alarmată în Forks. Ea îi explică Bellei că a avut o viziune cu ea aruncându-se de pe stâncă, și că a crezut că încearcă să se sinucidă. În vremea aceasta, Edward este informat greșit de către Rosalie, cealaltă soră a sa, că Bella a murit, drept pentru care se îndreaptă spre Italia, cu intenția de a le cere Volturilor să îl ucidă. Întrebarea ce se pune acum este dacă Edward va supraviețui...dacă Bella și Alice vor ajunge la timp pentru al salva sau ce se va întâmpla cu cei doi...iar singurul mod de a afla ce se va întâmpla este de a citi cartea :D.
Părerea personală: Ador această carte, mai ales partea în care Bella se întâlnește cu Alice...acea replică e genială :)):)).
Notă:  am să-i dau 9.5/10 :D
                    La fel ca precedenta recenzie, o parte din soundtrack-ul filmului
                                                      sper să vă placa :D


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu