duminică, 1 iulie 2012

Seria Amurg 
                de Stephenie Meyer
      
      Voi începe cu o carte care mi-a deschis orizonturile literaturii...aceasta face parte din cunoscuta și adorata serie Amurg sau Twilight. Seria este structurată în patru cărți iar eu vă voi spune câte ceva despre fiecare. Prima poartă numele seriei după cum știți.


Amurg

    Acţiunea are loc într-un mic orăşel numit Forks din statul Washington, personajul principal find Isabella Swan, alias Bella. Nefiind niciodată o elevă prea populară, ea este surprinsă de reacţia colegilor ei și de competiția dintre majoritatea băieților pentru inima ei. Ea îşi face prieteni din prima zi dar este atrasă de ”copiii” adoptivi a doctorului Cullen, cinci adolescenţi care formează un grup privit foarte dubios de cei din jur și în care aparent nimeni nu e destul de bun pentru a face parte din el.
     La ora de biologie ea este parteneră de laborator cu Edward Cullen, acesta fiind aproape degustat de ea, fiind în stare chiar să ceară schimbarea cursurilor pentru a o evita fapt ce îi stârnește confuzie. După ce Jacob, un prieten de familie îi povestește Bellei o legendă locală, ea își da seama de proveniența lui Edward și a familiei lui dar, asta nu reușea să schimbe sentimentele ei fața de el. Și lui Edward îi plăcea de Bella, dar în același timp era conștient de pericolul la care o expunea. Însă cu timpul el reușește să se abțină acest lucru ducând la o relație din ce în ce mai puternică.
    Apariția unui alt clan de vampiri destramă tot. James, unul din membrii clanului, văzând protecția care o acorda Cullenii Bellei, consideră uciderea aesteia o provocare , și, prin urmare, acesta începe să o vâneze.
    Acum relația celor doi e în pericol, și bineînțeles să nu uitam și de  viața Bellei. Oare Bella va scăpa? Ce se va întâmpla cu cei doi? Vor afla toți identitatea celor din familia Cullen? Asta veți afla doar dacă veți citi :D


Părerea personală: a fost o carte foarte buna care chiar m-a ținut cu sufletul la gură și nu am putut-o lăsa-o din mana.
Notă: normal i-ași fi dat 10/10 dar cred ca o s-o notez cu 8/10. :)

          Apropo...acesta face parte din soundtrack-ul filmului...mie piesa mi se pare genială...sper sa va placă :D






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu