sâmbătă, 15 septembrie 2012

Niciodată să nu spui niciodată...

        Deci voi începe cu o recenzie la ...tobele vă rog....Şoimul de piatră din seria Globul sfărâmat de Lene Kaaberbol. Un mic detaniu nesemnificativ cara vă va face să înţelegeţi mai bine despre ce e vorba...seria face parte din familia celor de la W.I.T.C.H....aşa că să trecem la treabă nu???



Şoimul de piatră 
             de Lene Kaaberbol

  În acest prim volum din seria "Globul sfărâmat", gardienele Kandrakar-ului  pornesc în prima lor călătorie în timp. Gorgon, fantoma Timpului , a evadat din închisoarea creată special pentru el în fortăreaţa noriilor. El vrea să găsească şi să unească toate cele patru fragmente ale Globului sfărâmat şi să pună stapânire pe întregul Univers. Dacă va reuşi, lumea nu va fi niciodată la fel. Misiunea celor cinci vrăjitoare este să găsească fragmentele înaintea lui Gorgon. Dar se pare că primul fragment deja a fost furat...Oare Gorgon le-a luat-o înainte? Era dejea prea târziu? Şi cum poate Furnică, unul dintre slujitorii Bastionul Şoimului, să spună că este nevinovat, din moment ce Păstrătorii l-au văzut când a furat Fragmentul?
Este un mister pe care cele cinci prietene trebuie să îl rezolve înainte ca nisipul din clepsidră să se scurgă.
Astfel, vor deveni şi ele fantome ale Timpului...


Părere personală: sincer....când eram mică eram obsedată de aceste mici vrajitoare ce cu un mic gând reînvie la viaţă plante moarte, stârnesc vijelii de nisip pe plajele însorite, aprind lumânări în timpul furtunii când e luat curentu, fac mici spirale de apa în cele mai relaxante băi sau pur şi simplu comunică cu aparatele electronice....şi chiar şi acum deasupra patului meu e un teanc de 30 de cm de reviste cu ele...Să ne întoarcem acum la carte...începutul a fost unpic cam plictisitor având în vedere că în primul capitol toată acţiunea se petrece în Kandrakar, fortăreaţa dintre noiri...cea mai pură şi mai draptă "instituţie" care păstreaza echilibrul întregului Univers şi  pacea între lumi de care nici nu bănuiai că există vreodată...Din capitolul doi minunatele cinci vrăji-prietene intră în accţiune...pe scurt mie mi-a plăcut chiar foarte mult având în vedere că am trait vechi amintri frumoase din copilărie...
Notă: 8/10....chiar mi.a plăcut:D:D

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu